relacja_ruch

Oświadczenie Ruchu Chorzów ws. publikacji Weszło

Ruch Chorzów wydał oświadczenie.

„Klub otrzymał od Komisji Licencyjnej Polskiego Związku Piłki Nożnej pismo z prośbą o wyjaśnienie sytuacji dotyczącej umów zawieranych przez piłkarzy z Fundacją „Ruch Chorzów” oraz regulowania zobowiązań finansowych z tego tytułu. Komisja Licencyjna wezwała Klub do przedstawiania swojego stanowiska w związku ze skargą, jaką do Komisji złożył były piłkarz Ruchu, Bartłomiej Babiarz. Zgodnie ze wskazanym w dokumencie terminem, Ruch przedstawi dziś Komisji swoje stanowisko, natomiast jutro Członkowie Zarządu Ruchu Mirosław Mosór i Rafał Byrczek wezmą udział w posiedzeniu Komisji i będą odpowiadać na pytania jej członków. Deklarujemy pełną współpracę w jak najszybszym wyjaśnieniu tej sytuacji i rozwianiu wszelkich wątpliwości. Zwracamy się z prośbą, aby do czasu rozstrzygnięcia sprawy, powstrzymać się od ferowania wyroków i jednostronnego przedstawiania zaistniałej sytuacji” – czytamy na oficjalnej stronie Ruchu Chorzów.

źródło: ruchchorzow.com.pl